Wandeling in Zammel + Algemene vergadering + uitreiking van de wisselbekers !!
04 februari 2018 – 14:00u
Bijeenkomst : Parking CafAi?? ‘t Vissershuis – Veerleseweg 34, 2440 Geel
Wandeling AAN ZEE in Domburg NL !!
02 juni 2018 – 13:30u
Bijeenkomst : 13u30 op de hoek van Domburgseweg en Zuiverseweg. gratis parkeren !
Showtraining, Balen – 16 juni 2018
Ter voorbereiding van onze jaarlijkse Clubmatch op zondag 2 september 2017 word er door Josee Sales
een datum exclusief vrijgehouden voor leden van de Belgische Weimaranerclub ! Als lid krijgt u korting bij de groepslessen !
-> Leert u graag de knepen van het vak, wilt U je hondje zo goed mogelijk voorbrengen ?
(Min. Leeftijd is 10-12 weken)
Locatie : Le Manoir Prada, Balen
JONGSTE HONDEN DAG 18 augustus 2018
Op zondag augustus 2018 richten wij met onze club onze eerste ai???jongste hondenai??? dag in,
met als voornaamste doel onze (nieuwe) weimaraner vrienden en hun jonge honden onder begeleiding van onze ervaren mensen, een leuke, leerrijke voormiddag te laten beleven.

Tijdens deze voormiddag zullen wij trachten u te begeleiden in zowel hoe u met uw jonge hond kan werken als in het u laten ontdekken wat voor kwaliteiten uw weimaranertje heeft.
De minimum leeftijd van de hond is vastgelegd op 4 maanden zodat alle voorziene inentingen reeds achter de rug zijn (controle dierenartsboekje voor aanvang).

Wij streven er naar om van deze dag een ontdekkingstocht te maken voor de begeleider in combinatie met een dag zonder druk of stress voor de jonge hond.

Dagindeling onder voorbehoud:
09h30 Samenkomst te Westerlo (exacte locatie wordt nog meegedeeld)
10h00/10h30 Aandacht ai??i?? Balans ai??i?? CoAi??rdinatie oefeningen
10h30/11h00 Pauze / hapje drankje / vragen staat vrij
11h00/12h00 ai???Wat een geweldige hond ik tochai??? oefeningen

Hebt u interesse of graag wat meer informatie, geef een seintje maar let er wel op dat de inschrijvingen beperkt zijn, deelname ai??i??10.

Inschrijven : stefan@weimaranerclub.be

Iedereen van onze club is welkom, wij zijn er voor al onze leden

Clubmatch – 2 september 2018
Lieve mensen ! Op zondag 2 september is het onze jaarlijke CLUBMATCH van de Belgische Rasvereniging van Weimaraners !
De keuringen starten om 10u , uiteraard is iedereen welkom om een pintje te komen drinken ! ADRES : KWB lokaal SCHUURVELDSTRAAT 39, 2260 OOSTERWIJK
We zouden het super fijn vinden om ook nieuwe mensen te kunnen ontmoeten met of zonder weimaraners !
Ook dit jaar hebben we weer nieuwe super sponsers gevonden ! Onze tombola omvat veel hondenspullen, maar ook lowa wandelschoenen, honden manden, kussens, verschillende winkelbons ,
Kortom ! de moeite waard ! INSCHRIJVEN via

Indien U onze menu (aperitief – spaghetti – ijs @ 20ai??i??pp – kids @ 10ai??i??pp) wil bestellen zonder inschrijving van uw hond, kan u het aantal menu’s doormailen naar : anik@weimaranerclub.be of annemie@weimaranerclub.be
Het verschuldigde bedrag kan u storten op onze club rekening : BE63 9730 4518 0008 met de vermelding van uw naam + aantal menu’s ! Hopelijk tot dan !

! EXTRA ! TOMBOLA : Met supermooie prijzen & als hoofdprijs : 2 luchtballonvaarten gesponsord door Bertels Ballooning!
***Bertels Ballooning is dan ook het levenswerk van Danny Bertels, in regio Antwerpen beter bekend als getalenteerd waterskiAi??r en powerboat racer. In 1995 voegde hij ballonvaren toe aan zijn palmares, wat in 1997 werd omgevormd tot een professioneel ballonvaartbedrijf voor passagiers in Antwerpen en de Antwerpse Kempen. De organisatie en het beheer zijn sinds 1999 in handen van Peter De Bock. Net zoals Danny een ervaren, gepassioneerd en gecertificeerd ballonvaartpiloot. En dat voel je als je meevliegt! ***

–> *** NIEUW OP DE CLUBMATCH EN DUS NIET TE MISSEN ***

INITIATIE: UW (JACHT)HOND LEREN LEZEN

Als rasvereniging hebben we gemerkt dat er veel eigenaars zijn die vol goede moed met hun Weimaraner naar de klassieke hondenschool gaan, doch daar met hun staande jachthond na verloop van tijd toch (moeten) afhaken. Daarom bieden wij als club op onze clubmatch de mogelijkheid om, onder begeleiding van onze ervaren praktijkmensen, enkele oefensessies te volgen waarin wij u met raad en daad bijstaan in het aanleren en vooral begrijpen van uw hond. Onze doelgroep is in de eerste plaats jonge honden en / of nieuwe hondeneigenaars maar uiteraard is iedereen welkom.

Onderstaande items komen zeker aan bod.

Aandacht : hoe zorg ik dat mijn hond aandacht heeft voor mij, met andere woorden hoe krijg ik mijn hond zover dat hij/zij mij als echte leider ziet en niet als wandelend koekjesautomaat?

Balance : hoe uw hond op een gezonde / normale manier zich leren bewust worden van zijn lichaam (lengte/hoogte/gewicht ai??i??).

CoAi??rdinatie : hangt sterk samen met balance maar focust op de vraag of u uw hond al eens getraind heeft dat hij ook achterpoten heeft?

Gehoorzaamheid : wie is het meest gehoorzaam, uw hond die gaat zitten of u die hem elke keer een koekje toestopt als hij het doet? Wie traint wie? Wat met dubbele verbanden?

Jacht : praktische tips met jonge honden en vooral wat u NIET moet doen met jonge honden.

Het is zeker niet de bedoeling dat wij gaan lesgeven maar wel dat wij u met enkele praktische tips / oefeningen een stapje verder zetten op weg naar een gelukkige hond.

Een gelukkige hond maakt een gelukkig baasje en niet omgekeerd ai??i??

CANICROSS Run for Fun 16 september 2017
Op zondag 16 september 2017 houdt Run4fun hun 5de canicrosswedstrijd op het recreatiedomein Keiheuvel in Balen.
Voor diegene die niet weten wat canicross is, hieronder een klein woordje uitleg.
Canicross is een hondensport waarbij een begeleider en zijn hond samen lopen, ze vormen een team en leggen samen al lopend een bepaalde afstand af. Iedereen, van elk niveau kan mee doen, leeftijd van de baas en ras van hond zijn niet belangrijk. De hond dient wel minimaal 1 jaar te zijn.
Het juiste materiaal gebruiken is belangrijk, zowel voor de loper als voor het comfort van de hond (denk hierbij bv aan de rug) De begeleider draagt een heupgordel om zijn middel en is verbonden met een tuigje van de hond via een elastische band (ook wel rekker genoemd).
Voor een wedstrijd moeten de honden eerst door een dierenarts gecontroleerd worden. Heeft de hond wel de juiste conditie en inentingen gekregen? Krijg je een ja, dan kan je meedoen. Bij de start van de wedstrijd start er om de 30 seconden Ai??Ai??n deelnemer met zijn/haar hond.
Elke team legt op zijn eigen tempo een afstand af die kan variAi??ren tussen :
de 0,4 km – 0,8 km: KIDS worden altijd begeleid door een volwassene loper, geen tijdsopname
0,8 km – 1,6 km: FUN het woord zegt het zelf, fun, hier worden geen tijden opgemeten en zijn er geen winaars noch verliezers
2,5km – 3,5km: CANIRUN korte afstand
4 km ai??i?? 8 km: CANICROSS lange afstand
Daarbij moet de hond zelfstandig lopen, hij mag de baas trekken, maar mag zelf niet voortgetrokken worden. De teams worden ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieAi??n (van de loper). De drie beste teams van elke categorie krijgen een medaille/beker, maar elke deelnemer mag ook een dagprijs in ontvangst nemen.
Graag nodigen wij jullie, baasjes & weims uit om eens te komen proeven van deze leuke sport.
Locatie : Sporthal GT Keiheuvel Balen, 17e Esc. Lichtvliegwezenlaan 2, 2490 Balen
Inschrijvingen starten vanaf 9u30 tot 11u30
Startuur : Bike (4,3 km) om 11u Startuur : Canicross (6,3 km) om 12u
Het startuur van de Canirun (3,3 km), korte afstand wordt ter plaatse meegedeeld, daar dit af hangt van het aantal deelnemers bij de bike wedstrijd en de lange afstand.
Voor elke deelnemer hebben wij een mooie dagprijs, leuke attenties voor de podia en er wordt een aanwezigheidstombola verloot bij de uitreiking waaronder enkele toffe hondenspullen maar onze hoofdprijs is een verblijf van 2 dagen/nachten in La Bastide de Fontaille ai??i?? ArdA?che Frankrijk voor 2 volwassenen en 2 honden, half pension inbegrepen.
Een dag om aan te stippen, dus noteer alvast in uw agenda en geniet van een sportief dagje met uw grijze viervoeter !

INITIATIE en TAN – 14 oktober 2018 –
Op 14 oktober 2018 gaat de TAN door in de omgeving van Engsbergen.
Op 14 oktober organiseren wij een initiatie veldwerk gevolgd door een TAN (Teste d’Aptitude Naturelle oftewel NAT = Natuurlijke Aanleg Test). Een TAN is een (in BelgiAi??) niet-officiAi??le proef die tot doel heeft om na te gaan of een staande hond de nodige aanleg heeft om er mee verder te gaan in het veldwerk oftewel het werk voor het schot.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt er wel al verwacht dat de hond weet wat hij in een veld dient te doen. Kortom: het is niet zo dat voor een TAN geen voorafgaande training nodig is maar deze training beperkt zich voornamelijk tot het in contact brengen van de hond met wild (patrijs en/of fazant) met tot doel om de passie voor veerwild aan te wakkeren bij de hond.

Om aan een TAN deel te kunnen nemen dient de hond jonger dan 36 maanden te zijn. De hond gaat samen met zijn voorjager het veld in en laat deze los zodat deze tegen de wind in het veld kan beginnen afjagen. De keurmeester volgt op enige afstand.

De keurmeester evalueert op de TAN 3 dingen:

1) Jaagt de hond? Weet de hond waarom hij in het veld is en gaat hij vol passie op zoek naar wild? Mooie slagen tegen de wind in worden hier nog niet verwacht hoewel de hond natuurlijk zijn kans om tot voorstaan te komen vergroot door het veld mooi aan te pakken.
2) Toont de hond een reactie wanneer hij verwaaiing (= geur) van wild waarneemt? De hond dient tot voorstaan te komen, dat wil zeggen: hij stopt met lopen en geeft met gans zijn lichaam de richting aan waar het wild zich bevindt. De uiteindelijke bedoeling is dat de hond blijft staan totdat de voorjager tot bij hem geraakt (wat soms tientallen seconden tot zelfs enkele minuten kan duren als de hond ver van de voorjager voorstaat en deze zich bijvoorbeeld door een veld kniehoge bieten moet voortbewegen). Jonge en onervaren honden zullen dit waarschijnlijk niet lang volhouden en zelf overgaan tot het opstoten van het wild. Voor een TAN is dit niet erg (het is echter een eliminerende fout in de open veldwerk klasse),
3) Is de hond schotschuw? Op het moment dat het wild opvliegt zal de keurmeester op enige afstand van voorjager en hond een schot van een alarmpistool afvuren. De hond mag hier geen angstige reactie op vertonen.

Is aan deze 3 criteria voldaan dan krijgt de hond zijn TAN in de vorm van een diploma. Omdat veel mensen geen mogelijkheid hebben om op deze discipline te trainen, organiseren wij op 14 oktober eerst een initiatie in de voormiddag waarbij de honden reeds in contact gebracht worden met wild en waar de keurmeester een introductie tot het veldwerk alsook een demonstratie zal geven met zijn eigen hond. In de namiddag kan dit dan meteen toegepast worden op de TAN.

De exacte locatie zal worden meegedeeld aan de deelnemers (deze is namelijk afhankelijk van de weersomstandigheden en hoe de velden er tegen 14 oktober bij liggen).

De kostprijs voor deze dag bedraagt 40ai??i?? per hond. Inschrijven is mogelijk door een e-mail te sturen naar: stefan@weimaranerclub.be

Ik hoop jullie die dag talrijk te mogen ontmoeten!

Sint Hubertus-wandeling
zondag November 2018
St. Hubertuswandeling in bossen van Engsbergen om 13:30u met lekkere hap en drankje voor hond en baas. Locatie: Turnhoutsebaan 39, Tessenderlo (parking dancing Heideroosje)
Inschrijven aantal personen en honden noodzakelijk @ anik@weimaranerclub.be
Vaccinaties
Gelieve ervoor te zorgen dat je hond(en) zijn/haar jaarlijkse vaccinaties heeft gekregen voor deelname aan eender welke clubactiviteit!